Catalunya és el lloc ideal per a practicar l’enoturisme i poder gaudir d’un bon grapat d’activitats relacionades amb aquesta vessant del turisme que té com a objectiu potenciar i gestionar la riquesa vitivinícola d’una àrea determinada.

Encara que sigui una variant del turisme poc coneguda, l’enoturisme ofereix molt més que fer un simple tast de vins en un celler situat en un indret d’allò més remot.

De fet, l’enoturisme ofereix la possibilitat de realitzar moltes activitats que ens aproparan a la viticultura des d’un punt de vista molt interessant. Per començar, es pot passejar per les vinyes, ja sigui a peu, amb bicicleta o amb els moderns segways per conèixer els meravellosos paisatges que rodegen els cellers. A més, molts dels cellers catalans es poden visitar per descobrir tots els secrets de l’elaboració dels diferents tipus de vins, es poden fer cursos per aprendre a maridar el vi i els amants de la gastronomia poden gaudir dels plats típics de les diferents zones de Catalunya per acompanyar els vins de la terra.

A Catalunya trobareu diferents rutes enoturístiques que us permetran tastar una gran varietat de vins de diferents Denominacions d’Origen, des de la Ruta del Vi DO Empordà, on us sorprendran les extensions de vinyes a mig camí entre el mar i la muntanya, fins a la Ruta del Vi DO Penedès, la de més producció de tot Catalunya, que us sorprendrà amb els seus vins negres i rosats intensos i els blancs, lleugers i aromàtics.

A més, els Hotels Gastronòmics i els Col·lectius de Cuina, s’han unit a Catalunya per oferir experiències gastronòmiques úniques que combinen la cuina tradicional catalana amb la més creativa i avantguardista. Als Hotels Gastronòmics i restaurants de Catalunya hi trobareu plats típics de la cuina catalana elaborats amb productes de proximitat de la millor qualitat i productes amb Denominacions d’Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides. D’altra banda, els Col·lectius de Cuina (cuiners i cuineres, agrupacions de restaurants i, fins i tot, productors agroalimentaris) aposten també per la cuina del territori, de proximitat i qualitat per oferir-vos els millors plats elaborats amb productes de la terra.

Animeu-vos a fer un tast de Catalunya des del punt de vista enològic i us sorprendreu amb la quantitat d’activitats que podreu dur a terme i amb tot allò que descobrireu sobre el nostre patrimoni històric i cultural.