Si us agrada el vi però mai no heu visitat un celler, és el moment perfecte per viure una nova experiència enològica que de ben segur us encantarà. A Catalunya trobareu centenars de cellers on podreu tastar els seus vins, descobrir el seu procés d’elaboració i, fins i tot, deixar-vos assessorar per enòlegs professionals de prestigi internacional. Ha arribat el moment de descobrir tot allò que amaguen els vins produïts a la nostra terra.

Visitar un celler és viure una aventura espectacular que ens permet conèixer en primera persona tots els secrets que amaguen els vins catalans que consumim gairebé a diari. Cada celler és un món apart i durant la vostra visita podreu conèixer des de la fórmula secreta de cada vi fins als diferents tipus de vinyes que existeixen i les innovacions tecnològiques que han suposat un canvi radical al món enològic actual. A més, molts dels nostres cellers tenen una història que va començar segles enrere i, gràcies als enòlegs, podreu fer un repàs de l’evolució de la producció del vi durant la seva història.

Als cellers també podreu descobrir diferents varietats de vins i caves i tindreu l’oportunitat de tastar les novetats d’aquesta variant de la gastronomia, com són els vins ecològics, els vins naturals o els vins biodinàmics.

Les activitats que podeu realitzar als cellers són molt variades i engrescadores. Podreu participar a la verema, trepitjar el raïm, veure el procés de fermentació, envasar el vi, etiquetar les ampolles i, finalment, tastar-lo. A més, en molts dels cellers podreu maridar el vi amb els millors plats de la zona i gaudireu de plats de la cuina catalana elaborats amb productes de qualitat suprema.

No us ho penseu dues vegades, escolliu un dels més de tres-cents cellers de Catalunya i gaudiu de l’experiència de tastar el vi de la nostra terra, d’acompanyar-lo amb un plat deliciós i de viure en primera persona el procés de la seva elaboració.